Mijn droom is een duurzaam, ecologisch gastenverblijf creëren waar mensen kunnen herstellen en opladen van de uitdagingen in hun leven en waar zij zich via persoonlijke begeleiding en een aanbod aan activiteiten (coaching, meditaties, wandelen, tuinieren) kunnen ontwikkelen om bewuste keuzes te maken in hun leven. Een herstellingsoord nieuwe stijl.

Een groene plek om in alle rust bij te komen en te herstellen. In verbondenheid met andere mensen, met de natuur in en om ons heen, met planten en dieren.
Een fijne plek om te zijn, om te slapen, om (samen) te eten, om te werken en jezelf te ontwikkelen.”


Missie
Het is mijn missie om mensen die willen herstellen en bijkomen van de uitdagingen van het leven, te ontzorgen. Om hen een plek te bieden waar zij in alle rust toe kunnen komen aan hun eigen behoefte aan rust, aan ontzorgd worden. Waar zij niets hoeven doen en gewoon mogen zijn zoals ze zijn, met alle emoties die daarbij kunnen komen.

In B & B De Heerlijkheid kunnen mensen tot rust komen, op adem komen en kunnen zij  herstellen en opladen. Bijvoorbeeld tijdens of na een burn-out, een operatie, bij (te)veel mantelzorgtaken of met een andere reden waarom zij voor kortere of langere tijd niet thuis willen of kunnen verblijven. B & B De Heerlijkheid richt zich hiermee op mensen die fysiek en mentaal zelfstandig zijn en die vrijwillig een tijdelijk verblijf zoeken om te herstellen en op adem te komen.

B & B De Heerlijkheid is een sociale onderneming. Geld verdienen is niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren door een oplossing te bieden aan mensen die een time-out van hun leven nodig hebben en anderzijds aan mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, werk te bieden.

 

Visie
Het verlangen naar rust, naar niets hoeven, niets moeten, naar ontspanning en geen druk van buitenaf neemt bij veel mensen toe. Dat kan een  luxe zijn, echter voor een toenemend aantal mensen is dat een noodzaak. De maatschappij, de baan, het gezinsleven en/of de mantelzorgtaken worden als té stressvol ervaren en men heeft behoefte aan een periode waarin men vrij is van de verplichtingen. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zowel fysiek als mentaal als emotioneel, of een combinatie van die drie.

B & B De Heerlijkheid gaat uit van een inclusieve maatschappij, dat wil zeggen dat iedereen mee mag doen. Dat houdt voor de B&B in dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn in het hele bedrijf; van receptie tot schoonmaak en van administratie tot huis- en tuinonderhoud. Daarbij wordt er rekening gehouden met de mogelijkheden van iedere medewerker en zijn/haar wens tot ontwikkeling.

 

Over mij
Ik ben zelf gehandicapt en daardoor weet ik wat het kan betekenen om met een handicap te leven. Toch heb ik mijzelf nooit als arbeidsgehandicapt gezien. Dat is, naast dat ik psycholoog en therapeut ben, mijn kracht en daarin kan ik anderen ondersteunen en begeleiden.

Ik vind dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de leefbaarheid van de aarde en de gezondheid van onze kinderen en toekomstige generaties. Mijn keuzes zijn erop gericht om daar een positieve bijdrage aan te leveren, zowel persoonlijk als professioneel. Door mensen een plek te bieden waar zij kunnen bijkomen van de hectiek van hun leven, in een gezond gebouw, waar zij gezond voedsel en persoonlijke begeleiding krijgen die hun gezondheid bevordert, draag ik mijn steentje bij.