Ruim 25 jaar geleden zat ik met een vriendin en haar vriend te dromen op een terras op Vlieland. Het was vakantietijd en wij genoten van de vrijheid en de avondzon die de zee en de lucht kleurde.

Dromen

In de ontspannen sfeer die er was en de veiligheid die onze vriendschap bood, vertelden wij elkaar onze dromen. Over liefde, werk, een carrière, een huwelijk, kinderen. Ons leven lag voor ons als een oneindig uitgestrekt landschap vol kansen. Een leven waarin alles nog mogelijk is.

Toekomst

Wij waren studenten en druk bezig met onze studies en welke keuzes wij daarin gingen maken. Maar dromen, dat konden wij ook. Over later, over wat wij wilden bereiken, waar wij zouden werken en wonen, en wie wij wilden zijn. Wij zaten vol plannen, ideeën en dromen over onze levens. Ergens, in de toekomst.

Theetuin

Mijn droom was een theetuin in het groen. Een tuin vol bloeiende bloemen, fijne zitjes, leuke doorkijkjes en mooie beelden en ornamenten. Een tuin waar mensen graag komen om een kopje thee of koffie te drinken met een lekker stuk taart. Zelfgemaakt uiteraard, van de vruchten die de tuin biedt. Ik zag mensen ontspannen en gezellig praten en genieten van de tuin en het lekkers. Er was natuurlijk ook een huis. Een huis waar ik woonde met mijn gezin en waar het altijd lekker ruikt naar versgebakken appeltaart. Waar mensen welkom zijn en waar de Liefde woont. Een huis ook waar mensen voor elkaar zorgen en waar zij bezig zijn om alle heerlijkheden voor de theetuin te bereiden.

Verlangen

Wat zou dat mooi zijn om later – ooit – te gaan doen! Later, nadat ik carrière had gemaakt in het vakgebied waarvoor ik studeerde. Later, als ik – ouder en rijper – zin had om iets anders met mijn leven te gaan doen. Zoals ik er toen naar keek, was het een slechts een droom. Iets wat misschien zou kunnen en waarschijnlijk nooit zou gebeuren. Een droom. Het verlangen om het mensen naar de zin te maken, hen te verzorgen, was geboren.

Mijn leven liep anders dan ik toen dacht en hoopte. De droom en het verlangen bleven!

Foto paardje: Stella Crezée

10 thoughts on “Hoe mijn droom begon…”

 1. Van harte gefeliciteerd, Hetty, met deze belangrijke stap. Om te beginnen mijn complimenten voor de prachtige website. Ik hoop dat je ruimte, rust en aandacht kunt zijn voor velen!

 2. Lieve Hetty,
  Gaat het nu bijna gebeuren, geweldig voor je dat jij jou droom kunt verwezenlijken. Ik wens je alle liefde en succes toe.
  Groet Ellen

 3. Hey Laiverd,

  Van harte gefeliciteerd met je website, nu echt online !! Je zit nu vast aan je taartje om het te vieren 😉 Ik hoop en wens dat heel veel mensen je website lezen en zich erin zullen herkennen. Zo komen er vast weer nieuwe mensen op je pad met wie je verder je droom kunt delen en uitwerken.

  Dikke knuffel van Koos en mij <3<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *