Yes!

Het besluit is genomen, er komt een website, joepie! En dan? Hoe gaat die er uit zien, wat zet ik er allemaal op, welke afbeeldingen of foto’s ga ik gebruiken? Welke kleuren en welke lettertypes kies ik? Keuzestress!

 

Veel foto’s

De globale indeling, de foto’s en de meeste teksten daar kwam al gauw duidelijkheid over. Het mogen veel foto’s zijn, en ook groot. Beeldmateriaal vind ik zelf zo bepalend voor of ik word aangesproken. Dus mooie, grote foto’s en ook veel. En ook allemaal eigen foto’s. De foto’s op deze website zijn allemaal zelf gemaakt, door mij of door mijn dochter. Haar toestemming om haar foto’s te mogen gebruiken, is er. Heel fijn.

 

Kleuren

Welke kleuren gebruikt zouden worden, was ook vrij snel duidelijk. Groen en wit. Rustige kleuren die niet afleiden van het  beeldmateriaal of de tekst. Wat betreft die tekst, niet teveel tekst. De beelden spreken voor zich.

 

Lettertypes

En dan de letters. Dat bleek een stuk moeilijker te zijn. Via Google kun je oneindig veel lettertypes bekijken en selecteren. Ik werd er niet blij van. Hoe kan ik nu kiezen uit zoveel? Meer keus hebben, is niet altijd een genoegen, daar kwam ik zo weer achter. Gelukkig had Jolanda, degene die de website heeft gebouwd, wel wat suggesties. En zo werd helder welke letters op de site te zien zullen zijn. Ik ben er blij mee!

 

Stress en voeding

Tijdens dit hele proces van talloze keuzes maken, had ik af en toe last van keuzestress. En dat uit zich bij mij – als ik niet oppas – in ongezonde dingen eten. Chocola, koekjes, chips enzo. Je weet wel, teveel suikers, teveel vet, teveel koolhydraten. Voor mij zijn het signalen dat ik ‘ergens’ last van heb. Dat ik stress heb en/of mij niet happy voel. Ik voel mij niet fijn en wel ‘vol’.

 

Voeding en welzijn

Hoe ongemakkelijk misschien ook, ik geef mijn gevoelens de ruimte. Onmacht, boosheid, angst. Het mag er zijn. En al luisterend naar de signalen en ruimte gevend aan mijn emoties, pas ik mijn eetpatroon weer aan. Noten, zaden, fruit en groente. Hmmm heerlijk! O ja, en heel pure chocolade. Dat is voeding voor lichaam, geest én spirit. Voor mij is dat onontbeerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *