Vakantietijd
En toen was het vakantietijd. Diverse mensen in onze omgeving treffen voorbereidingen om er een poosje tussenuit te gaan. En wij ook.
De vakantie begint bij mij op het moment dat we wegrijden. Of eigenlijk al eerder, tijdens de voorbereidingen. Als ik weet dat ik wegga, ga ik vast informatie zoeken over de plaats van bestemming. Ik koop een boekje, ga wat surfen op het www en ik koop soms een taal/woordenboekje. Wij hebben daardoor een redelijke verzameling reisgidsen en woordenboekjes in de boekenkast staan.

Verzamelen
Daarna volgt een periode waarin ik niet zo met de vakantie bezig ben, totdat de reis dichterbij komt. Dan ga ik een paklijst printen, ja echt waar, en ga ik alvast wat dingen klaarleggen die ik mee wil nemen. Een boek waaraan ik nog ga beginnen, mijn zwemkleding, het EHBO-setje – dat ik eerst uitgebreid controleer – en dergelijke.

Vakantie!
Dan op de dag van vertrek begint de vakantie echt. De deur achter ons dicht en gaan met die banaan! Een paar weken geen haast, geen agenda die bepaalt wat we gaan doen, geen klok die dicteert hoe onze dag eruit ziet. Heerlijk!

Batterij opladen
Ik geniet met volle teugen van de luxe van die paar weken vrij zijn. Zoveel mogelijk buiten zijn; buiten eten, wandelen, dingen bekijken. Een markt en een andere supermarkt dan ik gewend ben. De nieuwe indrukken zorgen ervoor dat ik mij helemaal ontspan en daardoor slaap ik meer en vaak ook dieper dan thuis. Dat zorgt er weer voor dat ik tot rust kom; het lichaam en vooral ook de geest. Het even niks moeten en het kunnen doen waar je zelf zin in hebt, draagt er allemaal toe bij dat ik oplaad. Mijn batterij vult zich met nieuwe, fijne energie en ook mijn spirit wordt gevoed door buiten te zijn, de zon te voelen en in de natuur te zijn.

Mijzelf voeden
Het is een uitdaging om die fijne energie niet weg te laten vloeien en mijzelf te blijven voeden met dat wat goed is voor mij, als de vakantie voorbij is. De natuur, mediteren en ‘gewoon’ in het nu blijven, helpen mij daarbij. Door goed voor mijzelf te zorgen, houd ik mijn ‘batterij’ opgeladen. In ieder geval tot de volgende vakantie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *