Verwonderen

Ik heb van jongs af aan geleerd om mij te verwonderen over de natuur. Mijn ouders wezen me op vogels, planten, bomen. Noemden hun namen, spraken hun verwondering en bewondering uit. Dat is in mijn systeem gaan zitten en ik wil dan ook graag dat het gastenverblijf dat wij gaan realiseren in de natuur staat. Op een mooie plek, met veel groen, een tuin, een moestuin, bloemen en dieren. In harmonie met de natuur. Dat hoort voor mij bij een nieuwe economie, een nieuwe wereld.

En dat betekent voor mij ook biologisch eten en biologisch tuinieren. En waar het kan zelf verbouwen want alle transport doet een aanslag op de natuur. Gasten mogen meewerken in de tuin of in de keuken als zij dat willen.

Niet meekomen

Er zijn veel mensen die moeilijk meekomen in onze maatschappij omdat ze een stempel van ‘anders’ hebben gekregen; arbeidsgehandicapt of met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals dat zo mooi heet. Het lijkt mij prachtig om een aantal van hen een plek te bieden waar zij in hun eigen tempo werkervaring op kunnen doen. In de tuin, in de keuken, in de gastenkamers, waar dan ook. En daarmee een kans om zich te ontwikkelen. Ook dat hoort voor mij bij de nieuwe economie of liever, de nieuwe wereld.

Co-creëren

In het voorjaar van 2017 tijdens het ontstaan van de Geluksroute in Amersfoort, heb ik co-creëren leren kennen. En wow, wat een fijne manier is dat om samen te werken! Voor mij is dat echt een nieuwe manier van ondernemen die past in de nieuwe economie die mag ontstaan. Namelijk vanuit het vertrouwen dat als de intentie om iets neer te zetten er is, je daarmee de zaadjes plant. En die zaadjes komen op hun eigen tijd op of uit. Niet op mijn tijd, op hún tijd. Soms zou ik willen dat ze sneller gaan en soms juist niet. En toch voel ik dat het precies gaat zoals het bedoeld is.

Voor mijn plannen voor een gastenverblijf co-creëren we ook. Er zijn al veel mensen op ons pad gekomen die op één of andere manier een bijdrage willen leveren aan ons plan.

En we, want mijn droom, mijn wens voor een gastenverblijf wordt gedeeld. Door Frank, Monique en Paulien. Door het uitspreken van mijn droom en door de lancering van mijn website vorig jaar, kwamen zij op mijn pad en zij bleken mijn droom te delen en graag mee te willen doen. Het is zó fijn om dat samen te doen. Tuurlijk, het is mijn initiatief, ik mag de leiding nemen. Dat doe ik ook. Wel in co-creatie, in samenwerking. En het wordt gedragen, gedeeld en ik hoef niet alles alleen te doen. Zó fijn!

Mijn drive

Mijn levensmotto is ‘Carpe Diem’. Pluk de dag. Ik heb zelf als tiener al ervaren hoe het leven heel plotseling kan ophouden. Mijn moeder overleed zeer plotseling, en ook nog op een voor mij heel moeilijke tijd in mijn leven.

Ik heb mij toen voorgenomen om alles uit het Leven te halen wat er voor mij in zit. En ja, ook door veel ervaringen op te doen, te reizen, te experimenteren met van alles.

Nu weet en voel ik dat alles wat er in mijn Leven zit, in mij zit. En voor mij zijn Licht en Liefde daarin kernwoorden. Waar het kan en wanneer ik mij ervan bewust ben (en soms ook onbewust) laat ik mijn Licht schijnen en geef ik Liefde. Aan mijzelf en aan anderen. Ik ben een bevoorrecht en dankbaar mens. ❤

 

3 thoughts on “Verwonderen, co-creëren en dankbaarheid”

  1. Lieve Hetty,

    Wat weer een mooi, inspirerend stukje ! Fijn om zo te lezen waar je mee bezig bent, hoe de verhoudingen liggen, hoe je je ontwikkelt. Ik weet dat natuurlijk ook wel, maar mooi om te lezen zo achter elkaar door. Door het op te schrijven wordt het ook steeds duidelijker hè. Wat een prachtige ontwikkeling maak jij de laatste tijd door. Dikke knuffel van mij !! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *