Wat wil ik in de wereld zetten?

Een plek waar mensen kunnen verblijven voor kortere of langere tijd om bij te komen van de hectiek van hun leven en waar zij zich kunnen ontwikkelen. Daarbij ga ik er vanuit dat ontwikkeling plaats kan vinden op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel vlak.

Niet meedoen

Ik zie steeds vaker om mij heen dat mensen de druk vanuit de maatschappij niet meer aan kunnen of aan willen. Dat is niet altijd een helemaal vrijwillige keuze. Soms min of meer gedwongen door ‘de omstandigheden’. Bijvoorbeeld in het geval van een burn out. Of bij teveel mantelzorgtaken. Ik ben zelf ook zo iemand; ik wil niet mee in de ratrace die de ‘normale’ maatschappij ons voorschrijft. Het is mijn droom en mijn passie om mensen die zich hierin herkennen een plek te bieden waar zij de verbinding met zichzelf terug kunnen vinden.

Zacht duwtje

Mensen veranderen niet in een paar dagen of zelfs weken van een drukke, overbelaste man of vrouw, in een rustig zelfbewust mens, daarover maak ik mij geen illusies. Daar gaat soms jaren overheen. Ik zou hen graag dat zachte, vriendelijke duwtje in de rug geven om daar naartoe te ontwikkelen. Een veilige basis bieden van waaruit je je zelf mag herontdekken en mag spelen met wie je ook zou kunnen zijn. Dat lijkt mij fantastisch!

Ik zie mijzelf zitten met een gast, aan de keukentafel of buiten op het terras. Met een dampend kopje thee en wat lekkers, samen praten en delen over onze levens. Waarbij ik net wat meer luister en stil ben. Dit komt dicht in de buurt van wat ik als psycholoog en haptotherapeut gewend was; aandacht geven.

Mijn missie

Eind 2016 heb ik Kidsproof Amersfoort verkocht en begon ik te ontdekken wat mijn droom al eigenlijk heel lang was. Ik nam mij voor om 2017 verder te onderzoeken wat die droom precies is en of ik die waar kon maken. Daar heb ik mij met hart en ziel mee verbonden. Toch werd het nog niet helder. Tot iemand mij aan het begin van één van de netwerkbijeenkomsten van Bewust Eemland vroeg “wat kom jij hier doen?” Die vraag was bedoeld voor die ochtend, en ik antwoordde: ‘Mensen met zich zelf en met anderen verbinden’. Wat? Okeeee… Later die dag realiseerde ik mij wat ik had gezegd en toen wist ik dat ik had geformuleerd wat ik hier te doen heb, wat mijn missie is. En mijn droom van een plek realiseren om op adem te komen, past daar perfect in.

Verbinding

Een plek om je opnieuw te verbinden met jouw Zelf. Te herontdekken wie je bent, waarom je hier bent, wat jouw opdracht, wens of droom is in het leven. En van daaruit opnieuw te verbinden met anderen.

En om je opnieuw te kunnen verbinden, kan het fijn zijn om enige hulp te krijgen. Dat zie ik als vrijwillig onderdeel van het gastenverblijf. Een aanbod aan activiteiten die jou kunnen helpen je te ontwikkelen. Op holistische basis, dus mentaal, fysiek én spiritueel. Waarbij we uit gaan van wat jij nodig hebt. Ik zie het lichaam, de geest en onze spirit als kanalen waarlangs wij bij ons Zelf kunnen komen. Soms past het ene kanaal je beter, soms het andere.

 

2 thoughts on “Wat wil ik in de wereld zetten?”

 1. Lieve Hetty,

  Dank voor het verwoorden van jouw droom en mooie missie, ook tijdens bewust Eemland.

  Waar deze plek ook gecreerd wordt, het zal een serene omgeving zijn waar mensen weer contact kunnen leggen met hun ziel(smissie).

  Wie ben ik? Wat kom ik hier doen? Wat wil ik wel en wat wil ik niet meer?

  Doen wat je het liefste doet in een omgeving die het beste bij jou past.

  Veel plezier tijdens je reis. Ik loop graag met je mee.

  Liefs, Anika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *